sobota 17. decembra 2011

Slová Majstra

Kazde slovo ktore poviete ma chut. Skuste opakovat cukor, cukor, med, med .... uvidite ze sladka chut sa vytvori vo vasich ustach. Vase myslienky a vizualizacie pridavaju chut vasim slovam, takze budte opatrni ohladne emocii ktore sa odohravaju vo vasom vnutri ked rozpravate. Aj tie najkrajsie slova budu mat energiu nasilia ked ich zaspinite svojou nasilnou myslou. ~ Paramahamsa Nithyananda

Osvietenie je odvaha sa zmenit ked vo vasom zivote nastane zmena. ~Paramahamsa Nithyananda 

Cokolvek co chcete v zivote urobte to teraz. Zacnite akymikolvek malymi krokmi, necakajte kym pride dokonala prilezitost, lebo ta nikdy nepride. Zacnite teraz a to spusti snehovu gulu priaznivych veci. Co je pravidlom naplneneho zivota? Nic neodkladajte! ~Paramahamsa Nithyananda ~

Jeden rok v mojom ashrame, v tomto hustom intenzivnom energetickom poli vam da zrelost 78 rokov v normalnom svete ~Paramahamsa Nithyananda

Osvietenie je vecne rozpinanie vasej osobnosti. Stane sa tak obrovska a vsade-prenikajuca, ze prehltne vsetko a cely vesmir sa bude diat vo vas. ~Paramahamsa Nithyananda

Pre ucastnikov programu Lieciva Veza:
Robte pracu ktoru ja robim, ten zamer pre ktory ja pouzivam moj jazyk: na liecenie ludi a podielanie sa o vedu osvietenia so svetom. Rozhodnite sa ohybat svoj jazyk len pre tento ucel. Vedome sa rozhodnite - nepohnem jazykom pre ziadny iny zamer. Ked rozpravate, budte si neustale vedomi - je toto priamo napomocne mojmu osvieteniu a osvieteniu inych? Kazdu cinnost zosuladte s tymto jednym zamerom. Toto je obrovsky cvik pre uvedomovanie si. Uvidite, Saraswati sama bude byvat na vasom jazyku a vy si vyviniete "vak siddhi" - nadprirodzenu schopnost. Kazde ktore poviete sa stane realitou.

Nikoho neposudzujte, nikoho neodsudzujte, akonahle niekeho odsudite, ste posledni na zozname pozehnania od vesmiru. Pamatajte, vzdy ked pridu do vasho zivota dobre veci, je to preto, ze bozstvo vas nesudilo.

Na svete je tolko anti-socialnych elementov ktore maju v rukach najvacsie bohatstvo. Napriklad Las Vegas, kazde kasino je hodne biliony dolarov, ale organizacia, ktora chce robit socialne sluzby, charitativne cinnosti, otvarat nemocnice, sirotince, krmit ludi jedlom  musi o peniaze tvrdo zobrat a tvrdo makat aby sa vobec uzivila. Niekedy sa sam seba pytam - preco som to takto stvoril??? nasledoval jeho smiech :)



"Najvacsie oslobodenie je oslobodenie od slov inych. Od nazorov inych.

Ked vas ludia zrania, pomyslite si na nich ze su ako smirgel. Mozno vas poskrabu a zrania, ale nakoniec vy budete krasne vylesteni a oni uz budu nanic.


Ked ste zmeteni, to znamena ze ste na nespravnom mieste s nespravnym rozhodnutim.


Vase telo je ako motor. Ked pouzivate pohanadlo zvane strach, vasa pecen a creva budu trpiet. Ak fungujete na chamtivosti, vase srdce a pluca budu trpiet. Ak fungujete na lenivosti, ak lenivost je vas zivotny styl, tak sposobujete tragicke katastrofy pre seba a inych a nie ste hodni ani jedneho pohladu. Ked ste lenivi, pre vesmir ste tak zanedbatelni ako prach alebo mravec. Ale ked je vas zivot pohanany laskou, radostou a vdacnostou, vtedy sa zacnete neustale rozpinat a vase vnutorne organy budu citit uzasnu lubrikaciu. Vedome predlzujte momenty radosti, lasky a vdacnosti vo vasom zivote. Najdite si nejakych 20-30 aktivit ktore vam prinasaju tieto vyssie emocie a predzujte cas v tychto najvyssich frekvenciach. Ak sa uplne ponorite do lasky, radosti a vdacnosti, nic vas nebude schopne udrzat od duchovnej cesty. Zit z pocitu naplnenia je mozne!!!


Ak citite radost, lasku, stastie, je to akokeby si do vas sadol Boh. Zacnite zivit, podporovat tieto pocity, pretoze su ako dar. Jediny sposob ako prejavit vdaku tej bozskej energii posuvanim ju dalsim a dalsim ludom. Ak sa to nestane, do 21 hodin tieto pocity vyprchaju a vyhynu a v tom pripade vy ste len zlodejom, ktory ich uchmatol a nevratil vesmiru nic spat. Len sluzbou sa da odmenit bozskej energii lasky a stastia ktora si sadne do vas. Ak nie ste ochotni pracovat, vynalozit usilie na seva (sluzbu), ste len zlodej!


Vase telo a mysel su zostavene pre blazenosti, nie bolest. Bolest je len necakana chyba v systeme, ako virus v pocitaci. Bolest vo vasom systeme je len chyba, preto sa necitite vo svojej kozi ked mate bolest. Bolest by tam nemala byt, vase telo a mysel su zostavene len na vyzarovanie obrovskej radosti.


Duchovno je pre ludi, ktori chcu vstat a vzchopit sa ako Arjuna! Zoberte zodpovednost v kazdom momente vasej existencie a vo vsetkkych dimenziach.


Ziadny clovek sa nemoze oslobodit od cinnosti. Vyhybanim sa prace nedosiahne naplnenie a nevyhne sa karme. Clovek, ktory nema zaujem vykonavat pracu nemoze byt oslobodeny od akcie a reakcie a ich nasledkov, pretoze v kazdej cinnosti a necinnosti vykonava urcitu akciu a bez cinnosti nemoze dosiahnut naplnenie a dokonalost.


Zoberte zodpovednost v kazdej dimenzii vasho zivota, v kazdej osobnosti ktoru mate (matka, sestra, dcera, kolega, sef, priatel, sused, stryko, atd. atd.). Nech vas zodpovednost naplni tak, ze vo vasom vnutri nezostane ani milimeter miesta pre vas samych - pre vasu identitu, ego. Stratte sa v zodpovednosti. Zodpovednost je jediny sposob ako sa oslobodit od ega.


V kazdom momente vasho zivota vytvarate. Bud vytvarate bohatstvo, alebo chudobu, ale neustale vytvarate. Smer ktorym svoje vytvaranie zamerate je na vas.


Pokial neotvorite svoje vrecko, neotvorite svoje srdce.


Neponukajte nic zadarmo. Znici to hodnotu vasho produktku/sluzby a ludia vas budu brat za samozrejmych. Ani duchovno a liecenie by nemali byt poskytovane zadarmo, pretoze to nici cistotu uceni a znizovanie hodnoty acharya, ucitelov a Majstrov, ktorych ucenie a slova stratia casom hodnotu. Preto ja nikdy neznizim cistotu mojich uceni, ani cenu mojich programov.


Vodca nie je statut, je to stav. Vodca je clovek, ktory ma situaciu za kazdych okolnosti pod kontrolou. Vodcovstvo je schopnost zit viac a viac a viac a staci na to vedome rozhodnutie. Vodcovstvo znamena zodpovednost, jasnost a radost.


Vase oci by nemali slzit pre nic ine ako je laska a vdacnost. Nic ine v zivote nestoji za vase slzy, lebo v zivote nie je co stratit.


Ked neberiete zivot za samozrejmy, vsetko je radost.


Moje slova a moj hlas som ja. Ked vstupim do niekoho usi, vstupim do ich srdca."


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára